ბადრიჯანი ნივრით (დიაბეტური კერძი)

საჭიროა:
ბადრიჯანი – 500 გრ
ნიორი – 1 კბილი
ოხრახუში – 60 გრ
ნიახური – 60 გრ
პამიდორი – 150 გრ
მცენარეული ზეთი – 3 სუფრის კოვზი
ქინძი და კამა – 20 გრ
მარილი და პილპილი – გემოვნებით

მომზადების წესი:
გავთალოთ ბადრიჯანი, ერთი მხრიდან გავჭრათ გრძივ მონაკვეთზე და ამოვიღოთ ცელულოზის რბილობი.
მარიალიან ადუღებულ წყალში ჩავყაროთ ბადრიჯანი და ვადუღოთ 10 – 15 წუთის განმავლობაში.
შემდეგ ამოვიღოთ და გავწუროთ ხელით.
ამასობაში კი ცელულოზის რბილობი დავამარილოთ და ავურიოთ მწვანილებს.
მიღებული ნარევი შევწვათ მცენარეულ ზეთში.
გაჭრილ ბარდიჯანში ჩავდოთ ფარშირებული რბილობი
გავაცხელოთ ტაფა, დავასხათ მცენარეული ზეთი და ჩავაწყოთ ბადრიჯანი ისე რომ გაჭრილი მხარეები მოვაქციოთ ზევით. იქვე მივაწყოთ შუაზე გაჭრილი პომიდვრები.
დააყარეთ მარილი, მწყვანილი, ჩავასხათ წყალი და ვხარშოთ 5 წუთი.

  • კალორია– 82
  • ცხიმი – 6 გრ
  • ნახშირყლები – 6 გრ
  • ცილა – 1,4 გრ

კომენტარის დატოვება

თქვენი ელფოსტის მისამართი გამოქვეყნებული არ იყო.